Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Eurovision

15 Oct. 2022 / 14:55

Trei ţări se retrag de la Eurovision 2023. Motivele invocate

Macedonia de Nord şi Muntenegru au anunţat că nu vor participa la ediţia Eurovision 2023 invocând probleme financiare şi costuri ridicate din cauza crizei energetice, transmite Hotnews.ro.

„Pe lângă costurile semnificative ale taxei de înscriere, precum şi costul şederii în Regatul Unit, ne-am confruntat cu o lipsă de interes din partea sponsorilor. Astfel, am decis să direcţionăm resursele existente către finanţarea proiectelor naţionale curente şi planificate, precum şi a reformelor organizaţionale şi de programe”, a explicat, într-un comunicat, radiodifuzorul din Muntenegru, potrivit site-ului Eurovisionworld.

Din cauza crizei economice şi energetice şi a costurilor ridicate, Macedonia de Nord nu va participa la Eurovision Song Contest 2023, a anunţat şi radiodifuzorul macedonean.

În acelaşi timp, radiodifuzorul BTN din Bulgaria a confirmat absenţa lor de la concursul de anul viitor într-un răspuns către OGAE Grecia, care a fost publicat pe Twitter.
Ediţia din 2023 a concursului Eurovision va avea loc în Marea Britanie în numele Ucrainei din cauza războiului declanşat de Rusia. Evenimentul va avea loc la Liverpool Arena şi va consta în două semifinale, pe 9 şi 11 mai, şi o finală pe 13 mai 2023.

Regatul Unit, care a găzduit Eurovision de opt ori, nu a mai fost gazda acestei competiţii muzicale europene din 1998, când show-ul a avut loc la Birmingham, un oraş din centrul Angliei.

Comentarii