Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Eurovision

15 Mai 2022 / 17:27

TVR: Votul juriului României a fost modificat, punctajul maxim pentru Republica Moldova fiind atribuit Ucrainei

Cele 12 puncte acordate Republicii Moldova de România au fost atribuite, în fapt, Ucrainei, susţine Televiziunea Română (TVR), care reclamă că votul juriului României a fost modificat de organizatorii Eurovision 2022. Înainte de anunţarea votului, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a scos din concurs juriile a şase ţări, pe motiv de „modele de vot neregulate”, fără însă să nominalizeze ţările, informează TVR, citat de Radio Moldova.

Voturile juriului României au fost anunţate de un reprezentant al Eurovision, prezentatorii concursului anunţând că nu s-ar fi reuşit conexiunea cu Bucureştiul. TVR, pe de altă parte, susţine că reprezentanţii României, Eda Marcus, nu i s-a permis intrarea în transmisiunea oficială pentru a comunica rezultatele.

Compania mai notează informaţia că juriile din şase ţări au fost descalificate a apărut chiar în timpul anunţării rezultatelor votului juriilor naţionale pentru finala Eurovision, în jurul orei 01:00. Totodată, nu s-a dat lista exactă a ţărilor.

Aşadar, Televiziunea Română (TVR) menţionează că regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanţii să fie anunţaţi în prealabil, aceştia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naţionale au fost modificate de organizator.

Televiziunea a solicitat organizatorilor concursului să furnizeze, în mod oficial, motivele pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un „substitut” calculat într-un mod netransparent. 

Amintim că după concurs, partenerul de vot pan-european al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU) a anunţat că organizatorii Eurovision au descalificat juriile a şase ţări. Acestea fiind România, Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia şi San Marino. 

Reamintim că Ucraina, este câştigătoarea Eurovision Song Contest 2022, cu piesa „Stefania”, acumulând 631-u de puncte. 

Comentarii