Ştiri

Sursa imaginii: TRM

Ştiri / Evenimente CIC

26 Noi. 2018 / 15:27

Deutsche Welle în parteneriat cu Centrul de instruire continuă din cadrul IPNA Compania „Teleradio-Moldova” organizează traininguri de instruire

Pe durata a trei zile în cadrul Centrului de instruire continuă TRM s-au ţinut două cursuri de instruire pentru jurnaliştii de la mai multe instituţii media din Republica Moldova. Training-urile au fost susţinute de către Dr. Michael Quaintance – co-fondator al IQ Gemini şi Dr. Anamaria Nicola – conferenţiar universitar la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării la Universitatea din Bucureşti. Cei doi experţi le-au vorbit participanţilor despre modurile în care instituţiile media să fie urmărite de un număr cât mai mare de persoane.

Dr. A. Nicola a pus accent pe organizarea fluxului de lucru în redacţii în vreme de digitalizare şi evoluţie a tehnologiilor. Trainerul a vorbit despre importanţa familiarizării jurnaliştilor cu metodele alternative de creare şi redare a materialului media, în condiţiile în care televizorul rămâne a fi doar piesă de decor, sau chiar lipseşte din casele oamenilor.

Work-shopul ţinut de Dr. M. Quaintance s-a bazat pe stabilirea mijloacelor prin care un produs sau instituţie media să-şi sporească numărul de urmăritori. Expertul susţine că „jurnalistul modern trebuie să ştie să folosească reţelele de socializare în scopuri de lucru deoarece, în prezent, publicul nu mai caută informaţia pe suporturile clasice, astăzi publicul se informează de pe internet şi acesta este un proces firesc şi ireversibil al evoluţiei”. Pornind de la această idee, Dr. Quaintance i-a învăţat pe participanţi să folosească instrumente de cunoaştere a publicului şi intereselor acestuia, dar şi cum să folosească informaţiile obţinute la crearea de produse media captivante şi urmărite.

Jurnaliştii participanţi la training-uri susţin că informaţia propusă a fost inovativă şi utilă unui jurnalist modern, iar implementarea cunoştinţelor acumulate o să constituie un avantaj profesional.

Comentarii