Ştiri

Sursa imaginii: realitatea.md

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

26 Noi. 2022 / 12:01

Bogdan Aurescu, despre crizele cu care se confruntă Republica Moldova: „Unele sunt generate artificial” (VIDEO)

Republica Moldova se confruntă cu multiple atacuri hibride, care îmbracă cele mai variate forme, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-un interviu pentru Agerpres. Potrivit lui, este vorba despre crize suprapuse şi generate artificial, iar scopul acestora este de a deraia cursul reformelor şi al integrării europene asumat de echipa guvernamentală şi preşedinta Maia Sandu.

Şeful diplomaţiei de la Bucureşti a precizat că una dintre aceste crize este generată de reducerea de către Gazprom, în fiecare lună, a volumelor de gaze naturale livrate Republicii Moldova.

În contextul viitoarei reuniuni a miniştrilor Afacerilor Externe din ţările membre NATO, care va avea loc la Bucureşti săptămâna viitoare, Bogdan Aurescu a subliniat că este „prima dată când Republica Moldova este invitată la un astfel de format”, lucru care „confirmă importanţa pe care aliaţii o acordă stabilităţii Republicii Moldova, în special în aceste momente dificile pentru Chişinău”.
El a menţionat că Alianţa implementează o serie de proiecte destinate întăririi rezilienţei şi capacităţilor de pregătire în domeniul urgenţelor civile ale Republicii Moldova.

Bogdan Aurescu a subliniat că România va continua să fie „un contribuitor responsabil şi activ” la promovarea securităţii şi stabilităţii euroatlantice, inclusiv în ceea ce priveşte Republica Moldova.

Comentarii