Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Politic

25 Noi. 2022 / 09:21

Comisarul european pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevičius, în vizită la Chişinău

Comisarul european pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevičius, se află într-o vizită oficială în Republica Moldova. La Chişinău, oficialul european va avea întrevederi cu conducerea ţării şi va susţine un discurs în şedinţa plenară a Parlamentului.

Conform programului, sâmbătă, 26 noiembrie, alături de prim-ministra Natalia Gavriliţa, Virginijus Sinkevičius va planta 12 arţari la Grădina Botanică din Chişinău. Prin această acţiune, comisarul european pentru mediu, oceane şi pescuit îşi manifestă solidaritatea cu iniţiativa „Plantează-ţi Viitorul” – campanie de înverzire a Republicii Moldova, derulată sub egida autorităţilor de stat din ţară.

Virginijus Sinkevičius s-a născut la 4 noiembrie 1990. În 2016 a devenit membru al parlamentului Lituaniei şi lider al grupului Fermierii lituanieni şi Uniunea Verzilor. Din noiembrie 2017, a fost ministru al Economiei şi Inovaţiei în Lituania. În 2018, a fost inclus în lista 100 cei mai influenţi tineri din Guvern şi a obţinut premiul pentru cea mai bună soluţie pentru un mediu de afaceri mai bun.

La 10 septembrie 2019, la propunerea din partea Lituaniei pentru noua Comisie Europeană, Virginijus Sinkevičius a primit portofoliul Mediu, oceane şi pescuit.

Comentarii