Ştiri

Sursa imaginii: presedinte.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Politic

12 Iul. 2022 / 08:39

Preşedinta Maia Sandu salută crearea unui HUB de sprijin al UE: „Contribuim la consolidarea şi extinderea spaţiului european de securitate”

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat semnarea Acordului de creare a unui Centru pentru Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al UE la Chişinău, şi a menţionat că acesta va aduce mai multă stabilitate şi securitate în ţară şi în regiune.

„Statutul de ţară candidată la Uniunea Europeană dă primele roade”, a punctat şefa statului în mesajul său referitor la faptul că astăzi, în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne al UE (JAI) de la Praga, ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, şi Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ilva Johansson, au semnat Acordul de înfiinţare a Centrului JAI la Chişinău. „Este pentru prima data când ţara noastră participă la Consiliul JAI şi tot pentru prima dată Uniunea Europeană deschide, în afara graniţelor sale, un HUB de sprijin pentru securitate internă şi management al frontierelor - în Republica Moldova”, a notat Preşedinta Maia Sandu.

Potrivit şefei statului, crearea Centrului JAI este o veste îmbucurătoare, pentru că aceasta înseamnă mai multă siguranţă şi mai multă stabilitate pentru noi şi pentru ţările vecine, dar şi mai multă protecţie în faţa ameninţărilor aduse de războiul din Ucraina. „Contribuim, astfel, la consolidarea şi la extinderea spaţiului european de securitate, care de acum încolo va cuprinde şi ţara noastră”, a spus Maia Sandu.

Şefa statului a menţionat, totodată, că decizia de astăzi este o dovadă a încrederii partenerilor europeni faţă de Moldova şi încă un pas concret spre integrarea europeană a ţării. „Urmează alte discuţii şi alte decizii, pe alte sectoare, care vor întări şi mai mult parcursul nostru european”, a spus Preşedinta Maia Sandu.

Comentarii