Ştiri

Sursa imaginii: presedinte.md

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

26 Noi. 2022 / 10:27

Şefa statului s-a întâlnit cu prim-ministra Lituaniei, Ingrida Šimonytė. Riscurile de securitate, pe agenda discuţiilor

Riscurile de securitate provocate de războiul Rusiei în Ucraina, în special asupra sectoarelor energetic şi economic, şi agenda europeană a Republicii Moldova au fost discutate în cadrul întrevederii dintre preşedinta Maia Sandu şi prim-ministra Lituaniei, Ingrida Šimonytė, aflată într-o vizită de lucru la Chişinău.

Maia Sandu a subliniat că în pofida crizei energetice şi a riscurilor de securitate aduse de război, autorităţile lucrează la recomandările Uniunii Europene şi realizează reforme în domenii prioritare, precum justiţia. Şefa statului a spus că mizează în continuare pe sprijinul Lituaniei în parcursul nostru european, dar şi pe dosare ca liberalizarea tarifelor de roaming cu Uniunea Europeană sau aderarea la Zona Unică de Plăţi în Euro (SEPA).

Părţile au discutat şi despre cooperarea bilaterală dintre Republica Moldova şi Lituania, inclusiv în combaterea propagandei şi a dezinformării, care au luat amploare odată cu agresiunea Rusiei în Ucraina şi care atentează şi la securitatea ţărilor noastre.

Comentarii