Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

27 Noi. 2022 / 13:41

Agenţia de Mediu recomandă folosirea mijloacelor alternative de transport pentru a reduce nivelul poluării aerului

Poluarea atmosferică are efecte dăunătoare asupra mediului înconjurător şi asupra sănătăţii umane, aceasta fiind un fenomen cu care se confruntă întreaga lume. Una dintre principalele cauze ale poluării aerului este arderea combustibililor fosili, notează Agenţia de mediu.

Maşinile sunt principalele surse de poluare, atât vehiculele mici, autovehiculele utilitare grele, autobuze şi celelalte autovehicule comerciale, care eliberează zilnic în atmosferă zeci de mii de tone de gaze nocive. Printre cele mai grave efecte ale poluării aerului se numără încălzirea globală şi ploile acide, comunică Agenţia de Mediu.

Poluarea aerului are o multitudine de efecte negative asupra sănătăţii. Unele dintre acestea sunt imediate şi reprezintă o reacţie de apărare a organismului. Este vorba despre manifestări alergice, tuse, iritaţii la nivelul ochilor, nasului, dureri de cap şi ameţeli. Pentru prevenirea poluării mediului se recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun. Acest fapt ar reduce considerabil poluarea aerului.

Totodată, pentru o viaţă mai activă şi prietenoasă mediului, specialiştii recomandă alegerea unui mijloc de transport alternativ cum ar fi bicicleta sau trotineta. Aceste mijloace de transport nu au nevoie de multă întreţinere, iar costurile nu se compară cu cele ale unei maşini. În plus trotinetele sunt destul de rapide, capabile să atingă aceleaşi viteze ca şi bicicletele electrice sau scuterele pe benzină.

În acelaşi timp, mersul pe jos este o activitate fizică fără impact asupra mediului, care poate fi introdusă cu uşurinţă în rutina de zi cu zi. Este gratuit, nu necesită echipament sofisticat sau antrenament special. Nu ai nevoie decât de o motivaţie şi o pereche bună de pantofi de sport.

Comentarii