Ştiri

Sursa imaginii: TV8

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

08 Mar. 2019 / 18:45

De Ziua Femeii la Chişinău a avut loc un marş al solidarităţii

Au cerut drepturi egale pentru femei şi bărbaţi, promovarea în funcţiile cheie din stat, dar şi stoparea discriminării. Câteva sute de oameni s-au întrunit la Chişinău, într-un marş al solidarităţii. Manifestanţii îşi propun să sensibilizeze societatea privind fenomenul inegalităţii de gen din Moldova, relatează Mesager.

„Această sărbătoare s-a alterat, s-a început cu emanciparea femeilor, pentru lupta lor pentru drepturi egale, dar a degradat spre flori, bomboane, şi tigăi drept cadouri. Aceasta este destul de negativ, noi trebuie să conştientizăm, bărbaţii, că avem atitudini diferite faţă de bărbaţi şi faţă de femei”, a declarat organizatorul, Rodion Gavriloi.

„Comparativ cu anul 2014, nu vom avea practic o creştere a numărului de femei în parlament. Iată, pentru aceasta eu lupt, pentru a spori numărul de femei, femei competente, profesioniste, pe care Republica Moldova le are, pentru ca ele să ajungă la nivelul de luare a deciziilor”, a declarat o participantă la manifestaţie.

„În mai multe cazuri, femeile sunt agresate şi hărţuite, iar, astăzi, de ziua femeii, am decis să mă arăt solidar”, a spus o altă manifestantă.

Potrivit unui studiu realizat de către Centrul „PARTENERIAT PENTRU DEZVOLTARE”, femeile din Moldova trebuie să lucreze mai mult cu o lună şi 20 de zile pentru a fi remunerate la fel ca bărbaţii, pe parcursul unui an.

Comentarii