Ştiri

Sursa imaginii: captură video

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

27 Noi. 2022 / 11:18

Maia Sandu, mesaj adresat agricultorilor: Să facem din inscripţia „Fabricat în Moldova” un lucru firesc pe pieţele lumii

Cultivarea produselor de calitate, dezvoltarea ramurii de prelucrare şi promovarea inscripţiei „Fabricat în Moldova” pe pieţele lumii, sunt printre obiectivele autorităţilor moldoveneşti, a declarat preşedinta Maia Sandu, în contextul Zilei Lucrătorului din Agricultură şi Industria Prelucrătoare. Potrivit preşedintei, „în acest an dificil pentru toţi, inclusiv pentru agricultori, autorităţile au venit cu mai multe măsuri de sprijin pentru sector”.

Şefa statului a amintit că fondul de subvenţionare în agricultură a crescut la 1,75 miliarde de lei, faţă de 1,1 miliarde în 2021, şi a fost îmbunătăţit mecanismul de alocarea a subvenţiilor. Totodată, ea a menţionat că a crescut accesul la subvenţii pentru tinerii fermieri şi au fost majorate subvenţiile pentru sectorul zootehnic.

„Le mulţumesc tuturor fermierilor, mari sau mici, pentru munca pe care o fac. Ei nu doar îşi hrănesc familia, comunitatea şi ţara - ei asigură cu locuri de muncă sute de mii de oameni din satele noastre. Mulţumesc şi celor care muncesc în industria de prelucrare, iar pe antreprenorii din această ramură îi încurajez să aplice tehnologii inovative şi prietenoase mediului, pentru a aduce un produs gustos şi sănătos pe masa consumatorului”, a declarat preşedinta.

Cu prilejul zilei profesionale a agricultorilor şi ministrul Vladimir Bolea a venit cu un mesaj de felicitare.

„În numele echipei ministeriale vă aduc sincere felicitări. (...)Sărbătoarea noastră profesională o sărbătorim într-un mod distinct, dar cu aceeaşi conotaţie grăitoare şi pe fundalul conjuncturii tensionate din regiune, cu consecinţe puternice asupra agriculturii şi economiei naţionale. Cu toate acestea, este un prilej frumos de a trece în revistă principalele reuşite, provocări şi impedimente aferente agriculturii care determină în mare parte bunăstarea poporului nostru”, a spus ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

Precizăm că în semn de apreciere a celor care şi-au dedicat viaţa sectorului agricol, Maia Sandu, a conferit recent distincţii de stat pentru un grup de opt lucrători din domeniu.

Comentarii