Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Violeta Viliant

Ştiri / Social

06 Mar. 2022 / 15:43

Ministrul Apărării: În Republica Moldova nu s-a dat ordin de mobilizare /VIDEO/

În Republica Moldova nu este stare de asediu şi nu s-a dat ordin de mobilizare. Afirmaţia îi aparţine ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, care îndeamnă oamenii să nu creadă în mesajele false cu privire la mobilizarea bărbaţilor şi să se informeze din surse credibile. Reacţia vine după ce în mediu online au fost distribuite ştiri false în care se vorbeşte despre mobilizarea bărbaţilor cu vârsta între 18 şi 60 de ani.


„Stimaţi cetateni, cu referire la multiplele mesaje aparute în mediu online despre posibila implicare a Republicii Moldova în oarecare măsuri militare sau mobilizare. Comunic, Moldova nu este în stare de asediu şi asfel, nu s-a dat un ordin de mobilizare. Informaţia este un fals şi îndemn la calm. Cei care răspândesc ştiri false vor răspunde după lege. Stimaţi cetăţeni, vă îndemn să vă informaţi doar din surse credibile şi oficiale”, a precizat ministrul Apărării.

Şi preşedinta ţării, Maia Sandu a venit cu o reacţie. „Nu există semnale că Republica Moldova ar fi supusă unor riscuri legate de războiul din Ucraina şi nicio premisă pentru ca Moldova să se implice militar în acest conflict. Nu s-a dat niciun ordin de mobilizare a armatei”, a conchis şefa statului.

Comentarii