Ştiri

Sursa imaginii: trm.md

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Social

05 Aug. 2022 / 11:55

Natalia Gavriliţa: Belarus şi Rusia ar fi ţările de unde vin alertele cu bombă în Republica Moldova

Belarus şi Rusia ar fi ţările de unde vin alertele cu bombă în Republica Moldova, a declarat şefa Executivului Natalia Gavriliţa în cadrul unei Ediţii Speciale de la Radio Moldova. Potrivit premierului, autorităţile de la Chişinău sunt în proces de identificare a unor măsuri, astfel încât cetăţenii să nu fie evacuaţi de oamenii legii în eventualitatea unor noi ameninţări cu explozive.

Natalia Gavriliţa a declarat că cei care încearcă să destabilizeze situaţia se tem de reforma justiţiei şi  a îndemnat oamenii să rămână calmi. „Este foarte clar că aceste alerte sunt menite ca să scadă vigilenţa, să ne ţină ocupaţi, să testeze reacţia, de aceea încă odată îndemn oamenii să rămână calmi şi să fie solidari”.

Precizăm că de Procuratura Generală este organul care investighează cazurile alertelor cu bombă. Amintim că, pe parcursul anului curent au fost înregistrate zeci de alerte cu bombă false în peste 200 de locaţii din ţară.

Autorităţile au anunţat mai multe măsuri, inclusiv restricţionarea accesului în terminalul aeroportului, acesta fiind permis doar personalului şi călătorilor.

Potrivit legislaţiei penale, persoana vinovată de asemenea infracţiuni riscă amendă de la 27500 până la 42500 de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii sau închisoare de până la doi ani.


Comentarii