Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Social

27 Noi. 2022 / 18:18

Procuratura Anticorupţie a depus recurs la Curtea Supremă de Justiţie pe cazul lui Igor Dodon

Petru Iarmaliuc, procurorul anticorupţie care gestionează dosarul intentat pe numele lui Igor Dodon, a depus recurs la Curtea Supremă de Justiţie împotriva încheierii instanţei privind măsurile preventive aplicate şi prelungirea duratei lor, relatează Moldova 1.

Acest fapt a fost făcut public de către fostul preşedinte de ţară pe pagina sa de Facebook. Potrivit socialistului, legea stabileşte că, *„pentru a activa în Procuratura Anticorupţie, e nevoie de o experienţă de procuror de cel puţin 4 ani, iar Iarmaliuc nu ar corespunde acestor cerinţe. Astfel, şedinţa a fost programată pentru ziua de luni, 28 noiembrie curent.”

Amintim că Igor Dodon, învinuit de comiterea infracţiunii de corupere pasivă şi organizarea şi acceptarea finanţării partidului politic din partea unei organizaţii criminale, a fost eliberat din arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de magistraţii Judecătoriei Curţii Supreme de Justiţie.

Potrivit deciziei judecătorilor, Igor Dodon, are interdicţia de a părăsi ţara în următoarele 60 de zile.

Fostul şef de stat a fost reţinut pe 24 mai fiind bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanţării partidului politic de către o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită. El a pledat nevinovat.

Comentarii