Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

26 Noi. 2022 / 17:14

Spitalele din Republica Moldova ar urma să fie dotate cu generatoare de curent electric. Precizările ministrei Sănătăţii

Republica Moldova urmează să primească trei generatoare electrice din partea agenţiei ONU pentru refugiaţi şi alte 13 din partea Franţei. Acestea urmează să fie distribuite spitalelor municipale şi raionale de importanţă strategică, susţine ministra Sănătăţii Ala Nemerenco în cadrul unui interviu pentru agora.md. Ala Nemerenco a precizat că actualmente din cele 59 de spitale din ţară, doar cinci nu sunt asigurate cu generatoare de electricitate.

„Cu USAID semnăm acum acordul, între-25 de generatoare. Am discutat cu Agenţia ONU pentru Refugiaţi, ne oferă trei generatoare şi Franţa este dispusă să ne mai ofere 13 generatoare. La moment, în ţară avem doar cinci spitale care nu au absolut nimic acoperit. Sunt spitale care au nevoie de generatoare, dar nu au secţie de reanimare sau operaţii”.

Ministra Sănătăţii, Ala Nemerenco, a mai spus că pe 23 noiembrie, când au fost întreruperi masive de curent electric la nivel naţional din cauza bombardamentelor ruseşti asupra infrastructurii critice din Ucraina, nu au fost înregistrate incidente majore în instituţiile spitaliceşti strategice. Excepţie a fost doar la Bălţi, unde a fost nevoie de conectare manuală a generatorului.

Comentarii