Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Sport

10 Noi. 2022 / 15:06

Anastasia Nichita va încheia acest an în rol de lider al clasamentului mondial

Luptătoarea moldoveancă Anastasia Nichita va încheia acest an în rol de lider al clasamentului mondial în categoria de greutate de 59 de kilograme. În topul publicat de federaţia internaţională, ea a acumulat 64 de mii de puncte şi a devansat-o pe poloneza Jowita Wrjezin, care a adunat 51 de mii 600 de puncte şi pe norvegianca Grace Bullen, care a totalizat 45 de mii de puncte, transmite Moldova 1.

Pentru că şi-a păstrat primul loc în top, Nichita şi-a asigurat un premiu de 5 mii de dolari. În acest an, Anastasia Nichita a devenit campioană mondială şi europeană şi a câştigat turneul prestigios Yaşar Dogu de la Istanbul. O altă luptătoare moldoveancă, Irina Rîngaci, va încheia anul 2022 pe locul secund în clasamentul categoriei de greutate de 68 de kilograme.

Ea a fost devansată doar de reprezentanta Statelor Unite ale Americii, Tamyra Mensa Stock. Rîngaci, care în acest an a cucerit medalia de bronz la Mondiale, aur la Europene şi argint la un turneu în Italia, va încasa 3 mii de dolari.

Comentarii