Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

26 Noi. 2022 / 12:23

La Chişinău a fost semnat Acordul de asociere a Republicii Moldova la Programul UE pentru mediu şi politici climatice (VIDEO)

La Chişinău a fost semnat astăzi Acordul de asociere a Republicii Moldova la Programul Uniunii Europene (UE) pentru mediu şi politici climatice. Documentul a fost semnat de prim-ministra Natalia Gavriliţa şi comisarul european pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevičius. Natalia Gavriliţa a subliniat importanţa acestui program.

„Acest program va ajuta să implimentăm proiecte cu tehnici inovatoare şi bune practici în domeniul mediului înconjurător şi schimbărilor climatice care să contribuie la dezvoltarea unei economii circulare, reziliente şi neutre din punct de vedere climatic. Astfel va rezulta în reabilitarea ecologică a mediului înconjurător”, a precizat premierul.

Bugetul total al programului european de mediu LIFE pentru perioada de finanţare 2021-2027 constituie 5,43 miliarde de euro, fonduri care vor putea fi accesate inclusiv de potenţialii beneficiari din Republica Moldova. Natalia Gavriliţa a precizat că la acest program pot participa atât instituţiile publice, cât şi cele private.

Comentarii