Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Politic

24 Noi. 2022 / 16:55

Noul Secretar general al Guvernului a fost prezentat echipei

Premierul Natalia Gavriliţa l-a prezentat echipei pe Secretarul general al Guvernului, Igor Talmazan, numit în funcţie, miercuri, în cadrul şedinţei Cabinetului de miniştri. Şefa Executivului şi-a exprimat încrederea că noul şef al Cancelariei de Stat posedă experienţa necesară pentru a contribui la fortificarea capacităţilor instituţiei şi realizarea obiectivelor-cheie pentru perioada următoare.

În context, Natalia Gavriliţa s-a referit la conceptul de reorganizare a Cancelariei de Stat, dezvoltat de ex-secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, subliniind că documentul va sta la baza eficientizării activităţii instituţiei.

Printre priorităţile pentru perioada următoare premierul a menţionat şi finalizarea Strategiei de reformare a administraţiei publice, îmbunătăţirea proceselor de implementare şi executare a deciziilor, dar şi consolidarea proceselor ce ţin de integrarea în UE a Republicii Moldova.

La rândul său, Igor Talmazan a menţionat că îşi doreşte o colaborare eficientă şi un dialog deschis cu angajaţii Cancelariei de Stat, opinând că lucrul în echipă este esenţial pentru realizarea tuturor obiectivelor propuse.

Igor Talmazan a activat, până în prezent, în funcţia de director al Serviciului Vamal. Anterior, şi-a desfăşurat activitatea în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, şef al Corpului de Control al prim-ministrului, viceministru al Mediului.

Comentarii